Coaching

Rust, aandacht, kracht

Ik zorg voor rust en aandacht, kracht breng jij mee.

Jouw unieke kracht, die tot bloei wil komen en je misschien vooral dwars zit. Of in geen velden of wegen meer te bekennen is. Je gaat deze kracht herkennen, erkennen en ruimte geven.

Zodat jij weer tevoorschijn komt. Als jezelf.

Rust in je hoofd
Voelen hoe het is
Hoe het daadwerkelijk is
Laat het er zijn
En voel dan jouw kracht

Laat ook die kracht er zijn
Zonder denken, zonder angst
Gewoon zijn

Wat gaan we doen

Je leert jezelf beter kennen; je gaat ontdekken wat jouw (reactie)patronen zijn en dat er ook andere mogelijkheden zijn die je nog niet kende maar die wél meer bij jou horen. De kwaliteiten daarvoor zijn al in jou aanwezig.

Je hoeft dus niet te veranderen. Je bent goed zoals je bent.

Je kunt wel anders naar jezelf en naar de wereld gaan kijken. Daardoor ontdek je nieuwe dingen over jezelf én over je relatie met anderen.

Dat geeft vaak een gevoel van ruimte en vrijheid.

Ik begeleid mensen…

hun eigen kracht te voelen en naar buiten te laten komen. Op zo’n manier dat het veilig voelt. Voor jou én voor je omgeving. Want als je je kracht lang hebt binnengehouden, hebt onderdrukt, dan komt het er vaak uit op een erg ongelegen moment. En vaak op een niet zo handige manier. Dan ontploft het, omdat het niet langer binnengehouden kan worden. Dan heb je er geen controle over, maar neemt het jou over.

Maar als je het niet onderdrukt, juist ruimte geeft, kan het naar buiten komen zoals het is, onvervormd. Dan is het een kracht waar je op gedijt, in plaats van een kracht die je ondermijnt.

In de begeleiding kies ik een op dat moment passende vorm om daar meer bewustzijn op te krijgen. Vanuit dat bewustzijn kun je nieuwe wegen inslaan. Nieuwe verbindingen maken, afscheid nemen van oude lasten, er mogen zijn als jezelf en ook de minder handige eigenschappen in perspectief kunnen zien. Daar zelfs de kracht van inzien. Dan komen ruimte en vrijheid in de plaats van angst en voorwaarden.

Doelgroepen

Ik werk met de vraag waar jij mee zit. Er zijn thema’s (burn-out, omgaan met ziekte) en doelgroepen (supervisie voor coaches, leidinggevenden) waar ik me speciaal op richt, ontstaan vanuit vragen waarmee mensen bij me kwamen. Voor hen heb ik op maat een aanpak ontwikkeld en daaruit is mijn specialisatie ontstaan.

Maar mijn eigenlijke specialisatie is: maatwerk voor waar jij mee zit. Want uiteindelijk is elke situatie uniek omdat elk mens uniek is. Daar heb ik aandacht voor, daar werk ik mee. Ik vind het geweldig om me steeds opnieuw te verdiepen in wat mensen beweegt of juist stil zet. Om van daaruit nieuwe bewegingen te gaan maken.

Praktische zaken Individueel begeleidingstraject

  • Deze trajecten zijn op maat; de invulling is afhankelijk van jouw coachvraag.
  • Gemiddeld vragen deze trajecten 6 tot 8 gesprekken.
  • Elk gesprek duurt 1¼ uur.
  • Zo’n gesprek kan op jouw werklocatie plaatsvinden of op een externe coachlocatie.