Als coach kijk ik met een holistische visie, geïnspireerd door de oosterse en westerse filosofie en psychologie.

Boeddhistische psychologie, gestalttherapie, psychosynthese, ontwikkelingspsychologie, zijnspsychologie en meditatie zijn stromingen waaruit ik put voor inspiratie.

Mijn opleiding tot coach heb ik bij Move a Mountain bewustzijnstrainingen en de School voor Coaching gevolgd. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van het coachen in de praktijk.

Ik vind het belangrijk te blijven leren door ervaringen en reflectie: je kunt je nog zoveel verdiepen in de theorie, datgene wat je zelf ervaren hebt beklijft het beste. Mijn manier van coachen sluit daarbij aan: zodat jij iets kan leren over jezelf. En dat stelt mij ook weer in staat te blijven leren: over mezelf, en over hoe coaching een bijdrage kan leveren aan persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Deze praktische inslag is een rode draad in mijn leven: mijn studie milieu-economie in Wageningen was een logisch gevolg van mijn interesse in een studie economie, maar dan wel met een specifieke toepassing.

Deze studie heeft mij bij het werken voor de overheid gebracht, waar ik na een tijdje ontdekte dat mijn interesse in organisatieprocessen en uiteindelijk in wat mensen drijft (en belemmert) groter begon te worden dan de interesse voor de inhoud.

Sinds 2006 begeleid ik mensen bij vragen die te maken hebben met problemen op hun werk.

Eerst nog intern binnen de overheid, naast het werk als projectleider, nu al weer enige jaren als zelfstandig coach.

Zodat ik al mijn dwarskracht kan inzetten!

geit
Hanneke Davits
Hanneke Davits